Stedelijk Museum maakt kunst bereikbaar


Stedelijk Museum

15 april 2014
om 13:35

Aanleiding

Het Stedelijk Museum wil kunst bereikbaar maken voor mensen met een beperking of chronische ziekte.  Mensen die niet in de gebruikelijke dagelijkse bezoekersstroom mee kunnen, bijvoorbeeld omdat zij meer tijd of begeleiding nodig hebben of mensen die slecht ter been zijn.

Aanpak

Voor verschillende doelgroepen zijn speciale voorzieningen getroffen. Bezoekers met een beperking kunnen gebruikmaken van rolstoelen, een lichtgewicht opklapbaar stoeltje of een nieuw soort compacte fiets (Alinker). In het museum is gebruik van scootmobielen toegestaan. Geregistreerde hulphonden mogen naar binnen. Er is ook  gedacht aan mensen met dementie en hun mantelzorgers en anderen die wegens gezondheidsredenen een rondleiding op maat nodig hebben.

Resultaat

In het museum zijn voldoende medewerkers om bezoekers te begeleiden of ondersteuning te bieden. Maandelijks organiseert Het Stedelijk Museum het evenement ‘Onvergetelijk Stedelijk’ voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. Tijdens ‘Onvergetelijk Stedelijk’ bekijken ze samen, in een ontspannen en positieve sfeer, kunstwerken in de collectieopstelling. Daarnaast helpt de afdeling Educatie graag mee aan rondleidingen voor bijzondere doelgroepen.

Website: http://www.stedelijk.nl/bezoeken/toegankelijkheid (extern)

Plaats een reactie

Reactieformulier bij de voorbeeld

Velden met een * zijn verplicht.

Uw naam verschijnt bij uw reactie.

De naam van uw organisatie verschijnt bij de tekst.

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij de tekst. Wij gebruiken het uitsluitend ter verificatie.

Uw reactie in maximaal 400 tekens.

Plaats het getal '592' in bovenstaand veld.