Isala ziekenhuis Zwolle vraagt ITS-keurmerk aan


23 augustus 2013
om 10:05

Aanleiding

Het nieuwe Isala Ziekenhuis in Zwolle, dat onlangs zijn deuren opende, is één van de weinige ziekenhuizen dat het Internationaal Toegankelijkheidssymbool (ITS-keurmerk) heeft aangevraagd. Daarmee wil het ziekenhuis laten zien dat bezoekers ruimten en voorzieningen zo zelfstandig en gelijkwaardig mogelijk kunnen betreden en gebruiken.

Aanpak

Het ITS-keurmerk kent meerdere categorieën. Voor de categorie ITS-publiek moeten ruimten en voorzieningen van de hoofdfunctie voor bezoekers bereikbaar, betreedbaar en bruikbaar zijn.

Ruimten en voorzieningen van subfuncties moeten wel bereikbaar zijn, maar hoeven niet betreedbaar en bruikbaar te zijn. Mensen die in een plat bed of in een grotere dan een standaard handbewogen rolstoel vervoerd worden, vallen niet onder de primaire doelgroep van het ITS-keurmerk. Het Projectbureau Toegankelijkheid, door de CG-raad opgericht als onafhankelijk keuringsinstituut, voert de ITS-keuringen uit.

Resultaat

Het ziekenhuis ontving na keuring een voorlopig certificaat. Na het doorvoeren van een aantal kleine aanpassingen komt zij in aanmerking voor het ITS-keurmerk.

Meer informatie

ITS-keurmerk
Projectbureau Toegankelijkheid (extern)

Plaats een reactie

Reactieformulier bij de voorbeeld

Velden met een * zijn verplicht.

Uw naam verschijnt bij uw reactie.

De naam van uw organisatie verschijnt bij de tekst.

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij de tekst. Wij gebruiken het uitsluitend ter verificatie.

Uw reactie in maximaal 400 tekens.

Plaats het getal '797' in bovenstaand veld.