Centrum Amsterdam steeds toegankelijker

AllesToegankelijk

25 november 2014
om 9:55

Aanleiding

Amsterdam ontvangt ieder jaar ruim 3,5 miljoen bezoekers. Met name stadsdeel Centrum is een grote trekpleister voor winkelend publiek. Sinds 2012 werkt het stadsdeel samen met Winkeltoegankelijkheid Nederland. Het doel: zoveel mogelijk winkels toegankelijk maken voor rolstoel-, rollator-, buggy- en scootmobielgebruikers.

Aanpak

Na onder andere de Haarlemmerstraat en enkele andere winkelbuurten, was het in het najaar van 2014 de beurt aan de winkels in de Kalverstraat en de Heiligeweg. Deelnemende ondernemers krijgen van het stadsdeel een oprijplaat voor de winkelingang. De platen zijn voorzien van de drie Andreaskruizen, dus meteen een mooie promotie voor Amsterdam. De ondernemers zorgen zelf voor het beheer en de toegankelijkheid van hun winkels. Winkels die zijn voorzien van een oprijplaat krijgen het groene toegankelijkheidslogo.

Resultaat

In het centrum van Amsterdam zijn mede dankzij de oprijplaten, ruim 350 winkels toegankelijk en voorzien van het toegankelijkheidslogo. In de Kalverstraat, één van de bekendste winkelstraten in Nederland, is op zeer korte termijn 86% van de winkels voldoende tot zeer goed toegankelijk. Gezien het succes van de actie is Winkeltoegankelijkheid Nederland er in middels ook mee gestart in de stadsdelen Zuid en NIeuw-West.

Plaats een reactie

Reactieformulier bij de voorbeeld

Velden met een * zijn verplicht.

Uw naam verschijnt bij uw reactie.

De naam van uw organisatie verschijnt bij de tekst.

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij de tekst. Wij gebruiken het uitsluitend ter verificatie.

Uw reactie in maximaal 400 tekens.

Plaats het getal '811' in bovenstaand veld.