Bungalows voor slechtzienden en slechthorenden


23 augustus 2013
om 10:40

Aanleiding

Landal Green Parks toetst met twee aangepaste vakantiebungalows de belangstelling van speciale doelgroepen als slechtzienden en slechthorenden. Bij veel belangstelling bouwt Landal meer aangepaste vakantiebungalows.

Aanpak

Bij het aanpassen van de vakantiebungalows betrekt Landal ook cliëntenorganisaties zoals de Nederlandse Vereniging van Slechthorenden. Hiermee vergroot Landal de veiligheid en het comfort van accommodaties voor mensen met visuele- of gehoorbeperkingen.

Resultaat

Park Landgoed ’t Loo beschikt sinds enige tijd over een vakantiebungalow voor slechtzienden.

Deze bungalow heeft een geavanceerd verlichtingssysteem, een verlicht entreepad en een vergroot en voelbaar huisnummer. Er is een hondenmand en een afgesloten hekwerk rond de tuin voor een hulphond. Aangepaste apparatuur bestaat uit een extra groot flat screen en een alarmklok met groot display en contrasterende bedieningsknoppen. Essentiële informatie is ook in braille beschikbaar, bijvoorbeeld de menukaart.

Op familieresort Rabbit Hill staat sinds kort een vakantiebungalow voor slechthorenden.

Deze villa is voorzien van een ringleiding voor goede weergave van tv-, dvd- en radiogeluid. Rookmelders zijn gekoppeld aan een wek- een waarschuwingssysteem, waarbij naast geluid ook lichtflitsen zichtbaar zijn en matrassen gaan trillen om bewoners te wekken.

Plaats een reactie

Reactieformulier bij de voorbeeld

Velden met een * zijn verplicht.

Uw naam verschijnt bij uw reactie.

De naam van uw organisatie verschijnt bij de tekst.

Uw e-mailadres wordt niet getoond bij de tekst. Wij gebruiken het uitsluitend ter verificatie.

Uw reactie in maximaal 400 tekens.

Plaats het getal '453' in bovenstaand veld.